Daarom de beuk

Daarom De Beuk

Op onze site komt met regelmaat de vraag naar voren : Waarom De Beuk Werkbankenfabriek?
Onze antwoorden daarop lichten we graag ook nog wat uitgebreider toe op deze pagina, onder het kopje : Daarom De Beuk.
De mogelijkheden om tot een product naar wens te komen is samengevat in de op deze pagina benoemde unieke punten.

 • Overzicht Ral kleuren
 • Keuzes verrijdbaar maken
 • Assortiment aan bankschroeven en klemmen
 • Diverse keuzes in hoogte verstelbaar maken van de werkbanken
 • Ruime keuze aan werkbladen
 • Groot assortiment aan opbergbakken
 • Alles in eigen beheer gefabriceerd en uitgeleverd
 • Korte lijnen, duidelijke communicatie

Wij komen graag met u in contact. Bel 0519-292929 en we staan u graag te woord. Een e-mail sturen kan ook naar : werkbanken@de-beuk.nl

Ral Kleuren

Een veel gestelde vraag bij ons is: "Welke kleur wilt u voor uw onderstel?" Bij het aanvragen van een offerte en bij het plaatsen van een bestelling vragen wij u om een kleurkeuze. U heeft de volledige vrijheid om een RAL-kleur te kiezen voor al onze werkbanken, krukjes en andere stalen onderdelen die we in eigen beheer produceren.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de beschikbare RAL-kleuren. Houd er rekening mee dat kleuren op een scherm iets kunnen afwijken door verschillende instellingen. Ontdek de mogelijkheden en personaliseer uw werkplek.

Wij komen graag met u in contact. Bel 0519-292929 en we staan u graag te woord. Een e-mail sturen kan ook naar: werkbanken@de-beuk.nl

Keuzes verrijdbaar maken

In een steeds flexibelere lesomgeving is een verrijdbare werkbank steeds vaker een goede oplossing.

Dat begrijpen we heel goed, maar we hechten veel waarde aan stabiliteit van een werkbank wanneer uw leerlingen daaraan werken.

Er is wat ons betreft een sterke voorkeur dat een werkbank op zijn vaste onderstel staat, en pas verrijdbaar wordt wanneer dat echt nodig is. Dat heeft zoveel voordelen qua stabiliteit en geeft dus rust tijdens de lessen wanneer de leerlingen eraan zitten of staan te werken.

We hebben 3 systemen die we op heel veel van onze producten kunnen toepassen.

Keuze 1: het monteren van 2 stuks bokwielen en 2 stuks geremde zwenkwielen. Daarvoor lassen we een voetplaat aan de kokers om de wielen te monteren. Nadeel de werkbank staat dan altijd op wielen en men dient dan rekening te houden met bewegingen tijdens de werkzaamheden. Een  voordelige oplossing.

Keuze 2: ons nieuw ontwikkelde De Beuk hefwiel. Deze laat zich heel eenvoudig bedienen en zorgt ervoor dat u de werkbank supersnel verrijdbaar kunt maken. Voordeel hiervan is dat tijdens het werken aan de werkbank deze op zijn eigen vaste onderstel staat.

Keuze 3: ons De Beuk hefsysteem met mechanische omzetting van 2 stalen platen, welke gekoppeld zijn met een as. Zeer robuust, echter kost wat ruimte onder de werkbank. Qua kosten te vergelijken met keuze 2.

Wij komen graag met u in contact. Bel 0519-292929 en we staan u graag te woord. Een e-mail sturen kan ook naar: werkbanken@de-beuk.nl

Assortiment bankschroeven en klemmen

Om een werkbank compleet te maken als u wat wil inklemmen, hebben we diverse opties beschikbaar.

Geheel naar uw wens, toepassing, afdeling, ervaringen kunt u kiezen uit :

 • Heuer bankschroeven 100 – 120 – 140mm bekbreedte
 • Heuer lift t.b.v. bankschroeven
 • De Beuk houten KVT klem 310mm bekbreedte
 • De Beuk F-klem 175mm bekbreedte
 • Irwin stalen klem T53PD 235mm bekbreedte

Heuer bankschroeven :

Het is voor ons duidelijk, wil je op een uiterst degelijke werkbank (een De Beuk dus) ook een kwalitatief vergelijkbare bankschroef dan moet dat een Heuer Brockhaus zijn.

Met voor elke bankschroef een beschikbare lift voor hoogteverstelling.

De Beuk houten KVT klem :

Onze eigen De Beuk houten KVT klem, met een bekbreedte van 310mm, een zeer degelijke gietijzeren grondplaat, perfecte geleidingstangen en draadspindel.

Een dubbele bescherming tegen vernield worden. Want de wringstok of de spanstift breekt bij onnodig veel kracht zetten op de klem.

Geschikt voor montage op al onze werkbanken.

De Beuk F-klem :

Een stalen klem nodig, dan is onze F-klem al heel lang een vertrouwde oplossing in techniek lokalen. Met een bekbreedte van 175mm universeel inzetbaar. Voorzien van houten beschermbekjes.

Irwin stalen meubelmakersklem T53PD :

Ter aanvulling leveren we de laatste jaren steeds vaker de Irwin stalen klem T53PD aan onze werkbanken. Zeker in de BWI, waar soms de voorkeur ligt bij de docenten om geen houten maar een stalen klem in te zetten. Deze zware klem weegt maar liefst 18kg van zich zelf, dat zegt al genoeg. Een bekbreedte van 235mm zorgt voor vele toepassingen, deze kunnen we op verzoek ook voorzien van houten beschermbekken.

Wij komen graag met u in contact. Bel 0519-292929 en we staan u graag te woord. Een e-mail sturen kan ook naar : werkbanken@de-beuk.nl

Hoogte verstelbaar

Ergonomie is een belangrijk thema in het hedendaagse onderwijs. En daar is werken op de juiste hoogte een belangrijk onderdeel van.

Nagenoeg al onze werkbanken kunnen we leveren met een in hoogte verstelbaar onderstel.

Er zijn diverse technische oplossingen mogelijk. Afhankelijk van uw budget, hoe vaak u denkt het te gaan toepassen. Ook is draagvermogen een belangrijk gegeven, evenals welke werkzaamheden er aan de werkbank gedaan gaan worden.

We hebben zowel eenvoudige maar heel fraaie ophoogklossen beschikbaar voor onze houten werkbanken. Maar ook systemen die met een handslinger of accumachine bedient kunnen worden. Wilt u het nog moderner dan kan het ook elektrisch bedient uiteraard.

Wij komen graag met u in contact. Bel 0519-292929 en we staan u graag te woord. Een e-mail sturen kan ook naar: werkbanken@de-beuk.nl

Werkbladen

Uw werkzaamheden bepalen welk soort werkblad het meest geschikt is. Bij De Beuk adviseren we u graag. Bij ons zijn de meest voorkomende werkbladen :

 • Beuken multiplex 40mm
 • Massief beuken 40mm
 • HPL Duropal werkbladen 24mm of 36mm
 • Trespa 20mm

Daarnaast kennen we diverse toplagen, die ervoor zorgen dat we nog breder inzetbaar zijn dan met bovengenoemde werkbladen. Indien u kiest voor een rvs of stalen toplaag dan is de binnen kern altijd beuken multiplex 40mm. Dit doen we om meerdere redenen; gewicht meegeven aan een werkbank maar vooral ook geluidisolatie wanneer u een stalen werkblad toe gaat passen.

Onze afwerkingen voor houten bladen.

Bij beuken multiplex altijd geschuurd, gefreesd en in de lijnolie.

Bij massief beuken werkbladen doen we veelal hetzelfde en is er een keuze om deze ook 3 x aan beide zijde te laten voorzien van blanke lak.

Wij komen graag met u in contact. Bel 0519-292929 en we staan u graag te woord. Een e-mail sturen kan ook naar : werkbanken@de-beuk.nl

Opbergbakken

We houden ervan om in een lokaal alle beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten.

In heel veel situaties maken we dan ook graag gebruik van euronorm bakken. Deze bakken zijn lichtgrijs van kleur, oer degelijk en het kunststof verhard niet snel. Bovendien voorzien van handige handgrepen.

Beschikbaar in diverse maatvoeringen lengte x breedte x hoogte :

400 x 300 x 120mm

400 x 300 x 170mm

600 x 400 x 120mm

600 x 400 x 170mm

600 x 400 x 220mm

600 x 400 x 278mm

600 x 400 x 325mm

Maar ook de maat 800 x 600mm is beschikbaar. In diverse hoogtes leverbaar op aanvraag.

In al onze ontwerpen kunnen we deze bakken integreren. Dat kan in een open bakkenkast of achter gesloten deurtjes. Zo wordt het mooi overzichtelijk in uw lokaal.

Wij komen graag met u in contact. Bel 0519-292929 en we staan u graag te woord. Een e-mail sturen kan ook naar : werkbanken@de-beuk.nl

Alles in eigen beheer

Iets waar wij bij De Beuk Werkbanken trots op zijn is, dat we heel veel in eigen beheer produceren.

Daarmee hebben we direct invloed op de kwaliteit en uitvoering van uw opdrachten.

In onze afdeling Metaal wordt met veel zorg gewerkt aan alle stalen delen die voorkomen bij onze werkbanken en opbergkasten. Met een ruime assortiment aan gereedschappen worden daar dagelijks hele mooie producten geproduceerd.

Daarnaast is onze afdeling Hout natuurlijk de basis voor het op maat maken van alle werkbladen en kasten wanden. Daar is het machinepark zeer compleet en zelfs voorzien van een  tillift om veilig te kunnen werken.

Om tot een mooi totaal product te komen is onze afdeling Assemblage de belangrijkste plek in ons bedrijf. Daar worden werkbanken voorzien van klemmen en bankschroeven, worden gezaagde plaatdelen een mooie kastenwand. Ook hier is veel aandacht voor ergonomie en veilig werken.

Als laatste maar heel belangrijk, onze afdeling Logistiek. Wij verpakken en leveren onze goederen zelf af. Zo blijft uw opdracht vanaf de start van de productie tot het inhuizen in uw lokaal onder toezicht van ons vakkundige personeel. Net zo vertrouwd.

Wij komen graag met u in contact. Bel 0519-292929 en we staan u graag te woord. Een e-mail sturen kan ook naar : werkbanken@de-beuk.nl

Korte lijnen, duidelijke communicatie

Daar kunnen we dus kort en duidelijk over zijn.

In ons bedrijf heerst een zeer platte organisatie cultuur en dat resulteert in duidelijkheid over alles wat er speelt. Van uw aanvraag tot de oplevering zijn we met ons enthousiaste team allemaal op meerdere fronten inzetbaar, en ook direct betrokken om tot een perfecte uitvoering van uw opdracht te komen.

Het wordt ons vaak verteld : wat prettig dat het van de buitendienst, tot op kantoor, naar de werkplaats en logistiek allemaal snel en praktisch ingevuld wordt.

Wij komen graag met u in contact. Bel 0519-292929 en we staan u graag te woord. Een e-mail sturen kan ook naar : werkbanken@de-beuk.nl